Volledig scherm
De auto was uit de uitrit gekomen en kruiste het fietspad. © Damian Ruitenga/NewsUnited © © Damian Ruitenga/NewsUnited

Harderwijkse (66) zwaargewond na aanrijding in Putten

Een 66-jarige vrouw en 69-jarige man uit Harderwijk zijn gisteravond gewond geraakt bij een ongeluk in Putten. Een auto schepte de twee fietsers. Het vrouwelijke slachtoffer raakte daarbij zwaargewond. 

Zij werd met een traumahelikopter naar het UMC in Utrecht vervoerd. ,,Het ziet er vrij ernstig uit’’, zegt een politiewoordvoerder. De man werd naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Of het om een echtpaar gaat, wil de politie niet zeggen. 

Ongeluk

De twee fietsten gisteravond rond 22.00 uur op het fietspad op de Telgterweg, toen zij werden aangereden door een 19-jarige bestuurder uit Putten. Hij was vanuit een uitrit de weg opgereden. De politie vermoedt dat hij de fietsers over het hoofd heeft gezien. Wat precies de toedracht was van het ongeluk, wordt nog onderzocht. 

De politie doet in verband met de privacy verder geen uitspraken over de toestand waarin de twee verkeren. 

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Veluwe