Ruud Mantingh (r.) heeft zijn akker aan de Lokhorstweg in Hierden bezaaid met tarwe, met als doel brood te maken. Daarvoor gaat hij de samenwerking aan met bakker Corné Wegerif uit Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruud Mantingh (r.) heeft zijn akker aan de Lokhorstweg in Hierden bezaaid met tarwe, met als doel brood te maken. Daarvoor gaat hij de samenwerking aan met bakker Corné Wegerif uit Harderwijk. © Bram van de Biezen

Harderwijkse bakker maakt brood van eigen bodem: ‘Kan ook koek of cake worden’

Met een beetje mazzel kan bij Bakkerij Wegerif in Harderwijk binnenkort een halfje Hierdens bruin worden gehaald. ,,Al is dat nog helemaal niet zeker”, houdt bakker Corné Wegerif een slag om de arm. ,,Het kan ook koek of cake worden. Dat hangt af van het weer.”

 1. Met Marianne Timmer als boegbeeld stoomt Jonald Bouwhuis uit Apeldoorn door met appartementen en opslagruimte
  PREMIUM

  Met Marianne Timmer als boegbeeld stoomt Jonald Bouwhuis uit Apeldoorn door met appartemen­ten en opslagruim­te

  Eén locatie heeft-ie al in Apeldoorn. Daar komen er de komende jaren nog 75 bij, verdeeld over het land. Ondernemer Jonald Bouwhuis wil met zijn Edelbox Work & Storage volgens een nieuwe formule een plek afdwingen tussen partijen als Shurguard en Allsafe. Een grote groep particulieren en kleine zelfstandigen kampt met een gebrek aan hoogwaardige opslag- en werkruimte, constateert hij.
 2. Drukke Gooiseweg in Flevoland wordt helemaal vierbaans, nog even overlast maar dan is het werk klaar
  PREMIUM

  Drukke Gooiseweg in Flevoland wordt helemaal vierbaans, nog even overlast maar dan is het werk klaar

  Wie regelmatig over de drukke Gooiseweg (N305) van Zeewolde naar Almere rijdt had het al lang opgemerkt: de verdubbeling naar vier banen komt er aan. Na twee jaar voorbereidend werk wordt nu de laatste zet gegeven, eind september is de vierbaansweg klaar. Maar eerst nog even door een zure appel heen bijten, want vanaf 28 juni is de weg twee weken lang volledig afgesloten voor verkeer.

Veluwe