Harderwijkse dolfijnen schitteren in mystiek avontuur van schrijfster Annelot Borleffs

videoMet een mystiek avontuur over een dolfijn en een meisje, debuteert schrijfster Annelot Borleffs uit Terschuur. Gebaseerd op ervaringen die ze opdeed als vrijwilliger bij de stichting Sam in het Dolfinarium in Harderwijk èn haar eigen holistische overtuiging. ,,We moeten de wijsheid van kinderen en dieren meer koesteren.’’

Alsof ze nooit is weggeweest stiefelt Annelot Borleffs (56) richting het grote bassin in het Dolfinarium. Ze krijgt er een warm onthaal, inclusief drie smakkerds, van de dolfijnentrainster. Èn van de dolfijnen die meteen nieuwsgierig naar het ‘vreemde’ bezoek toe zwemmen. Dan pakt ze haar boek ‘De dolfijn en het meisje’ en begint met luide stem voor te dragen. ,,Moederdolfijn zwom weg van de andere dolfijnen met wij zij samenleefde in de blauwe zee....’’. Minutenlang lijken de dolfijnen te luisteren, maar dan gaan ze weer hun eigen speelse gang.  

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Veluwe