Volledig scherm
PREMIUM
Janpaul Heldoorn is winnaar van het NK Palingroken. Op de foto houdt hij de 'gouden paling' in zijn rechterhand. © Eigen Foto

Harderwijkse hobbyroker Janpaul wint NK Palingroken

Janpaul Heldoorn is in Kortenhoef Nederlands kampioen Palingroken geworden. Hij is de eerste Harderwijker die de gouden paling wint.

Het Nederlands kampioenschap Palingroken werd in Kortenhof, bij Hilversum, voor de 25ste keer gehouden. ,,Dit is voor de rokers het kampioenschap dat telt. Zij noemen het zelf de Champions League van het palingroken. Zo zie ik het zelf ook. Ik heb meerdere wedstrijden in Nijkerk en Spakenburg meegedaan en hier en daar wat gewonnen, maar dit is officieel. Dat ik als eerste Harderwijker win is alleen maar goed’’, vertelt Janpaul Heldoorn (35). 

  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.

Veluwe