Wethouder Marcel Companjen kiest voor een banaan bij de start van het project Schoolfruit, waarbij de kinderen van de basisscholen twee keer per week fruit en groentje krijgen.
Volledig scherm
Wethouder Marcel Companjen kiest voor een banaan bij de start van het project Schoolfruit, waarbij de kinderen van de basisscholen twee keer per week fruit en groentje krijgen. © Ruben Schipper

Harderwijkse leerlingen happen in schoolfruit

Alle leerlingen van basisschool De Bogen in Harderwijk happen deze woensdagmorgen in het fruit dat de gemeente voor hen heeft laten komen. 

Voortaan krijgen alle ruim 5000 leerlingen op 22 basisscholen twee keer per week fruit op school, deels via een Europese regeling en deels via subsidie van de gemeente. ,,Hiermee willen we kinderen helpen een gezonde keus te maken als ze trek hebben’’, aldus wethouder Marcel Companje die zelf een banaan weghapte.  

Met een bijdrage van jaarlijks 46.000 euro aan fruit en groente sluit de gemeente aan bij een EU-regeling voor schoolfruit waar ongeveer de helft van de basisscholen al aan meedeed. 

Het fruit en de groente wordt ingekocht bij lokale bedrijven. In Harderwijk zijn dat Van de Mheen Foodservices en Smink AGF.

  1. Bezoekuurtje verpleeghuis betekent de wereld voor vader en dochter in Harderwijk: ‘we kunnen weer echt dingen delen’
    PREMIUM

    Bezoekuur­tje verpleeg­huis betekent de wereld voor vader en dochter in Harderwijk: ‘we kunnen weer echt dingen delen’

    Mooi, bijzonder en emotioneel. Zo noemt Magda Olofsen het weerzien met haar vader Gerrit van Panhuis (84) in verpleeghuis Boerhaavehof in Harderwijk. Zij is een van de gelukkigen die ‘profiteert’ van een eerste summiere versoepeling van de maatregelen van Zorggroep Noordwest Veluwe, waarbij bewoners een uurtje per week een dierbare in levende lijve mogen ontmoeten.

Veluwe