Volledig scherm
Wethouder Marcel Companjen kiest voor een banaan bij de start van het project Schoolfruit, waarbij de kinderen van de basisscholen twee keer per week fruit en groentje krijgen. © Ruben Schipper

Harderwijkse leerlingen happen in schoolfruit

Alle leerlingen van basisschool De Bogen in Harderwijk happen deze woensdagmorgen in het fruit dat de gemeente voor hen heeft laten komen. 

Voortaan krijgen alle ruim 5000 leerlingen op 22 basisscholen twee keer per week fruit op school, deels via een Europese regeling en deels via subsidie van de gemeente. ,,Hiermee willen we kinderen helpen een gezonde keus te maken als ze trek hebben’’, aldus wethouder Marcel Companje die zelf een banaan weghapte.  

Met een bijdrage van jaarlijks 46.000 euro aan fruit en groente sluit de gemeente aan bij een EU-regeling voor schoolfruit waar ongeveer de helft van de basisscholen al aan meedeed. 

Het fruit en de groente wordt ingekocht bij lokale bedrijven. In Harderwijk zijn dat Van de Mheen Foodservices en Smink AGF.

  1. Inspectie: personeel vleesverwerkers rond Harderwijk werkt onveilig, te lang en krijgt te weinig betaald

    Inspectie: personeel vleesver­wer­kers rond Harderwijk werkt onveilig, te lang en krijgt te weinig betaald

    Uit een controle van de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bij vijf vleesverwerkers op de Veluwe blijkt dat deze bedrijven overtredingen maken op het gebied van veilig en eerlijk werken. Vier van de vijf bedrijven zijn de afgelopen jaren al beboet door de Inspectie. Volgens woordvoerder Paul Q van der Burg gaat het om bedrijven in en rond Harderwijk. Hij mag de namen niet prijsgeven.

Veluwe