Directeur  Corien van der Meulen van het Stadsmuseum Harderwijk is blij dat op 2 juni het museum weer open kan, onder meer een expositie Zomerse Streken.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Corien van der Meulen van het Stadsmuseum Harderwijk is blij dat op 2 juni het museum weer open kan, onder meer een expositie Zomerse Streken. © Ruben Schipper Fotografie

Harderwijkse stadsdichter Wietse zou nacht verblijven in museum, maar het werd... het ziekenhuis

De opsluiting van voormalig stadsdichter van Harderwijk Wietse Hummel in het Stadsmuseum Harderwijk gaat niet door. Hummel zou een nacht in het museum doorbrengen om te ervaren hoe de noodgedwongen coronasluiting van musea in Nederland voelt. De eenzame opsluiting was de opmaat voor de heropening van het Stadsmuseum vanaf 2 juni.

  1. Gezocht: dorpsdichter die Nunspeet in de genen heeft en kan rijmen op verzoek
    PREMIUM

    Gezocht: dorpsdich­ter die Nunspeet in de genen heeft en kan rijmen op verzoek

    Harderwijk heeft er eentje en Ermelo ook. Binnenkort is er zelfs een dorpsdichter in Putten. Dus waarom niet in Nunspeet? Dat is precies wat Bibliotheek Noordwest Veluwe dacht. Dus is in samenwerking met de Stichting Muurgedichten Nunspeet een zoektocht gestart. Volgens biebmedewerker Jack van Zundert zal niet iedereen vooraan in de rij staan, maar hij is er van overtuigd dat er een dichter komt bovendrijven die Nunspeet in de genen heeft zitten.

Veluwe