Volledig scherm
De draagspeld werd uitgereikt door burgemeester Van Schaik (l). De speld is ontworpen door Valerie Simons (r). © Gemeente Harderwijk

Harderwijkse stadsomroeper zwaait noodgedwongen af

HARDERWIJK - De Harderwijkse stadsomroeper Frans van den Bos legt eind dit jaar zijn erefunctie neer. Overigens niet uit het eigen beweging. De gemeente wil het stadsomroeperschap een andere invulling geven en dat betekent dat Van den Bos een stapje terug moet doen.

Ter gelegenheid van het afscheid van de stadsomroepr is door ontwerpster Valerie Simons uit Hierden een speciale draagspeld ontworpen. Deze is door burgemeester Harm-Jan van Schaik uitgereikt aan Van den Bos. "Een blijk van waardering voor alle inspanningen van de stadsomroeper", aldus Van Schaik.

Van den Bos baalt wel van het besluit van de gemeente. "Ik heb mij de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor de promotie van Harderwijk', vertelt hij. "Jammer dat ik dit niet kan voortzetten."

Het college van burgemeester en wethouders wil het stadsomroeperschap vanaf volgend jaar 'breder gaan vormgeven'. Wat dat precies inhoudt, is nog niet duidelijk.

Veluwe