Volledig scherm
PREMIUM
Hardlopers, wandelaars en fietsers moeten bij het oversteken van de provinciale N302 soms lang wachten. Om ongelukken te voorkomen wordt nu gepleit voor een veilige oversteek, bijvoorbeeld met een voetgangersbrug. © Teake Dijkstra

Hardlopers pleiten voor veilige oversteek richting bos bij Harderwijk

videoNabij de trimbaan in het bos bij Harderwijk komt mogelijk een voetgangersbrug over de Leuvenumseweg.

Atletiekvereniging Athlos heeft hierover een balletje opgegooid bij de gemeente en de provincie, de beheerder van de weg tussen Harderwijk en de A1 (Apeldoorn).

 1. Verlaat verdriet geen taboe in Harderwijk: praten over uitgestelde pijn van ouderverlies in de jeugd
  PREMIUM

  Verlaat verdriet geen taboe in Harderwijk: praten over uitgestel­de pijn van ouderver­lies in de jeugd

  Beiden spreken uit eigen ervaring en alle twee willen ze niets anders dan het delen met anderen. Dus geven Désirée de Bruin (45) uit Harderwijk en Titia Liese (69) uit Nunspeet samen een lezing over ‘verlaat verdriet’. Een thema-avond over de pijn, de gevolgen en de erkenning van het verdriet dat mensen ervaren als ze voor hun 21ste al een of beide ouders zijn verloren door overlijden.
 2. Politie Harderwijk vindt zwijgende verwarde vrouw langs A28 die bang is voor mannen
  PREMIUM

  Politie Harderwijk vindt zwijgende verwarde vrouw langs A28 die bang is voor mannen

  Hoe ga je om met een verwarde vrouw die langs de snelweg A28 zit, niks zegt en je niet aankijkt? Die vraag moesten twee agenten van de politie in Harderwijk gistermiddag zien te beantwoorden nadat zij zo'n melding kregen. De oplossing bleek in het vragen van snoepjes te liggen, zo geeft wijkagent Alex Braakenburg een stukje inzicht in de werkwijze. Hijzelf bleek achteraf van het verkeerde geslacht te zijn om tot de vrouw door te dringen.

Veluwe