Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit van de Berg (links en rechts) tonen de vlag van Hierden, die volgende week mogelijk ook wappert op het stadhuis van Harderwijk. © Teake Dijkstra

Hierden-Uut! zet dorp weer stevig op de kaart

Niet alleen met een eigen vlag, maar ook met een eigen volkslied en het idee van een eigen cryptomunt  bezorgt de 'Gerrit-beweging’ het dorp Hierden een vernieuwd zelfbewustzijn, desnoods met een muur en de wet van de boerderij. 

Onder het ludieke jasje van balorigheid, met het uitroepen van de onafhankelijkheid van Hierden met ingang van volgende week, zit een serieuze ondertoon van gemeenschapszin, respect voor elkaar en vrijheid. Gerrit Franken, Gerrit Beelen en twee keer Gerrit van de Berg presenteerde de Gerrit-beweging uit het dorp Hierden zich donderdagavond tijdens een vergadering van de commissie samenleving van de Harderwijkse gemeenteraad. 

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Veluwe