Huiseigenaren op recreatiepark Onze Woudstee in Hierden hebben vanmiddag gestemd: zij willen dat hun park voortaan mag worden bewoond.
Volledig scherm
Huiseigenaren op recreatiepark Onze Woudstee in Hierden hebben vanmiddag gestemd: zij willen dat hun park voortaan mag worden bewoond. © Ruben Schipper

Hierdens vakantiepark moet woonwijk worden

Een overgrote meerderheid van de huizenbezitters op park Onze Woudstee in Hierden wil dat het recreatiepark een woonwijkje gaat worden. Dat bleek vanmiddag tijdens een drukbezochte ledenvergadering waarbij mocht worden gestemd. 

Er waren 186 mensen aanwezig; 84 procent van hen stemde voor het legaliseren van bewoning op het park. Het bestuur gaat nu op zoek naar een jurist die verder onderzoek doet naar de opties. 

Geluidswal

De gemeente Harderwijk wil toestaan dat er voortaan permanent wordt gewoond, maar stelt wel een aantal voorwaarden. Een daarvan is dat er een geluidswal komt richting de spoorlijn en rijksweg A28. Die wal moeten de huiseigenaren zelf betalen. Voorafgaand aan de vergadering was er enig protest tegen die ontwikkeling; een aantal recreanten wil dat het gewoon een recreatiepark blijft en zit niet te wachten op hoge kosten. 

Tijdens de vergadering werd duidelijk dat voor de recreanten lagere kosten zullen gaan gelden, dan voor mensen die nu al op het park wonen. Maar hoe en wat; dat is een zaak voor de jurist die nu aan het werk gaat in opdracht van de  vereniging van eigenaren.

Veluwe