Volledig scherm
PREMIUM
Het huidige pand met daarin restaurant Kokki's en een shop met souvenirs, pluche dolfijnen en kleding. © Teake Dijkstra

Hoekpand Harderwijkse boulevard terug in oude glorie

Het pand van restaurant Kokki's op de hoek van de Strandboulevard en de Havendam in Harderwijk wordt ingrijpend verbouwd. De eigenaren en de gemeente werken aan een plan voor een markant gebouw dat herinnert aan de tijd van weleer. 

Wanneer wordt begonnen met de werkzaamheden is nog bekend. Bij het ontwerp wordt teruggegrepen op historische foto's uit de tijd dat hier nog Hotel IJsselmeer was gevestigd, met de balkons op de eerste etage. 

 1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

  Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

  De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
 2. OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksafspraak met 14-jarig meisje door fout
  PREMIUM
  VIDEO

  OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksaf­spraak met 14-jarig meisje door fout

  Het Openbaar Ministerie heeft geblunderd in de rechtszaak tegen Jasper L. uit Harderwijk. Het Openbaar Ministerie gebruikte in de tenlastlegging een oud wetsartikel, waardoor de 61-jarige Harderwijker kon worden vrijgesproken van een seksafspraak met een minderjarig meisje. Programmamaker Alberto Stegeman reageert onthutst op de fout. ,,Ik was wel geschokt daarover.’’

Veluwe