Volledig scherm
PREMIUM
Op het nu nog lege stuk grond in de hoek van de Groene Zoomweg en de Harderwijkerweg, naast de rotonde met de gekleurde bollen, komt wat in de volksmond een Polenhotel wordt genoemd. In het migrantenhotel moeten 150 tot 200 arbeidsmigranten terecht kunnen. © Ruben Schipper

'Hotel’ voor max 200 arbeidsmigranten in Harderwijk

Op de hoek van de Harderwijkerweg en Groene Zoomweg in Harderwijk moet in de zomer van 2020 een migrantenhotel verrijzen. Het is de bedoeling dat hier 150 tot 200 migranten een plek krijgen.

Opdrachtgever is VDB Dienstverlening; een uitzend- en detacheringsbureau uit Scherpenzeel, dat de grond heeft gekocht grenzend aan de Fokko Kortlanglaan en de ‘bolletjesrotonde’. Het adres is vastgesteld op de Goede Reede in Harderwijk. Veluwse Architecten uit Ermelo heeft de opdracht gekregen het gebouw te ontwerpen. 

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Veluwe