Volledig scherm
Het 'lijk' ging mee met de politie. © Jelle van Heerikhuize

‘Ingepakt lijk’ op straat in Harderwijk blijkt enorme knuffelhaai

Een enorm knuffeldier heeft een automobilist in Harderwijk vannacht de stuipen op het lijf gejaagd. Niet omdat het een pluche versie van een angstaanjagende haai betrof, maar omdat de man dacht dat het een ingepakt lijk was.

Dat laat wijkagent Jelle van Heerikhuize weten via Twitter. Hij werd afgelopen nacht gealarmeerd vanwege een ‘lijk’ langs de Parallelweg in Harderwijk. De melder was hevig geschrokken van zijn vondst.

Het verhaal kreeg echter een bijzondere wending. Eenmaal ter plaatse trof de politie namelijk geen ingepakt lichaam aan, zoals de melder had doorgegeven, maar een grote knuffelhaai.

Van Heerikhuize kon achteraf smakelijk lachen om het misverstand, getuige zijn gevatte Twitter-bericht. ,,Het bleek een ter ziele gegane voormalig zeebewoner. Volledig naar de haaien.’’

  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe