Volledig scherm
PREMIUM
Jasper L. (links) en Alberto Stegeman tijdens de aflevering van Undercover in Nederland © SBS/Talpa

Jasper L. haalt in rechtszaal uit naar Alberto Stegeman: ‘Ik word gezien als pedofiel en staatsgevaarlijk’

,,Alberto Stegeman presenteerde mij als een pedofiel’’, zei Harderwijker Jasper L. (61) maandag in de rechtszaal tijdens een regiezitting in zijn zaak. Hij wordt verdacht van het lokken van een minderjarige in zijn woonplaats.

Daarnaast wordt L. ook van strafbare feiten in België verdacht, zei de officier van justitie in de rechtbank in Zutphen. Vermoedelijk gaat het ook daar om een zedenzaak, maar de officier wilde er nog niet veel over kwijt. Advocaat Stephan Nijhof weet nog niet om welke feiten het gaat. L. wordt verdacht van grooming, het lokken van een minderjarig meisje, in september in Harderwijk. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe