Volledig scherm
De jongeren in het park in Harderwijk die door de politie werden gecontroleerd. © Wijkagent Marijn ten Brinke

Jongen (17) met drugs betrapt en opgepakt in Harderwijk

De politie in Harderwijk heeft aan het begin van de avond een jongen van 17 aangehouden, omdat hij drugs bij zich had en mogelijk doorverkocht. Volgens wijkagent Marijn ten Brinke werd de jongen op heterdaad betrapt, zo schrijft hij op Instagram.

De aanhouding vond plaats in het Friesegrachtpark in Harderwijk. De jongen werd gesnapt met 30 gram wiet en hasj op zak. ,,Hij wordt verdacht van drugsbezit en op basis van de hoeveelheid is hem ook handel ten laste gelegd", laat Ten Brinke in een reactie weten. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Door het Verdachten Afhandel Team zal hij worden verhoord over zijn drugsbezit. 

Op de foto die de wijkagent op Instagram plaatst zijn meer jongeren te zien. Zij worden nergens van verdacht en krijgen dan ook geen boete. Ten Brinke stelt omwonenden van het park die zich storen aan drugsgebruik onder jongeren gerust door te stellen dat hun klachten serieus worden genomen. ,,Zeker bij minderjarigen tolereren we geen drugsgebruik en pakt het Openbaar Ministerie door. Het park is prachtig en dat willen we zo houden.” 

Volledig scherm
De buit die de politie in Harderwijk aantrof. © Wijkagent Marijn ten Brinke

Veluwe