Volledig scherm
PREMIUM
Dolfinarium overzicht (foto BramvandeBiezen)

Kan het Dolfinarium het tij keren?

achtergrondVandaag opent het Dolfinarium de poorten voor een nieuw seizoen. Het Dolfinarium in Harderwijk bevindt zich op een kruispunt. Al jaren kampt het zeezoogdierenpark met teruglopende bezoekersaantallen en worden rode cijfers geschreven. Met de bouw van een waterpark, dat dit seizoen wordt geopend, hoopt eigenaar Aspro Parks het tij te kunnen keren. Maar gaat dat ook lukken?

Het lijkt wel alsof het Dolfinarium niets meer goed kan doen. Nadat vorige week bekend werd dat het zeezoogdierenpark overweegt om bruinvissen te fokken, barstte een storm van kritiek los. Dat de soep uiteindelijk niet zo heet werd gegeten - het fokprogramma waar over werd bericht is nog een groot vraagteken - maakte voor critici geen verschil. Dierenrechtenorganisaties hadden een nieuwe stok gevonden om het Dolfinarium mee te slaan.

  1. Waarom is fraude met biodiesel erg? Het is ‘stuitende zelfverrijking’, over de rug van het milieu
    PREMIUM

    Waarom is fraude met biodiesel erg? Het is ‘stuitende zelfverrij­king’, over de rug van het milieu

    ‘De Veluwse Vetkoning’ Cees B. werd vorig jaar door zakenblad Quote nog neergezet als een van de vijfhonderd rijkste mensen van Nederland (met een geschat vermogen van 130 miljoen euro). Maar justitie stelt dat de ondernemer (51) uit Harderwijk een flink deel van dat vermogen bij elkaar heeft geharkt ten koste van het milieu. En zijn Kamper vet- en biodieselimperium? Dat staat op omvallen.

Veluwe