Volledig scherm
PREMIUM
Dolfinarium overzicht (foto BramvandeBiezen)

Kan het Dolfinarium het tij keren?

achtergrondVandaag opent het Dolfinarium de poorten voor een nieuw seizoen. Het Dolfinarium in Harderwijk bevindt zich op een kruispunt. Al jaren kampt het zeezoogdierenpark met teruglopende bezoekersaantallen en worden rode cijfers geschreven. Met de bouw van een waterpark, dat dit seizoen wordt geopend, hoopt eigenaar Aspro Parks het tij te kunnen keren. Maar gaat dat ook lukken?

Het lijkt wel alsof het Dolfinarium niets meer goed kan doen. Nadat vorige week bekend werd dat het zeezoogdierenpark overweegt om bruinvissen te fokken, barstte een storm van kritiek los. Dat de soep uiteindelijk niet zo heet werd gegeten - het fokprogramma waar over werd bericht is nog een groot vraagteken - maakte voor critici geen verschil. Dierenrechtenorganisaties hadden een nieuwe stok gevonden om het Dolfinarium mee te slaan.

  1. Erna filmt wolvin GW998f drie keer met haar wildcamera op de Veluwe: ‘Zou ze drachtig zijn?’
    PREMIUM
    video

    Erna filmt wolvin GW998f drie keer met haar wildcamera op de Veluwe: ‘Zou ze drachtig zijn?’

    Vlak voor de wildcamera schudt wolvin GW998f zich op 6 maart even flink uit, ze snuffelt wat in een vossenhol, en verdwijnt dan weer uit beeld. Het is de derde keer dat een wildcamera van natuurliefhebber Erna Licht uit Harderwijk de ‘Veluwse’ wolf weet vast te leggen. ,,En op deze beelden lijkt ze een stuk forser dan in augustus en oktober 2018. Misschien dat ze drachtig is?’’

Veluwe