Volledig scherm
PREMIUM
De ijzeren bol die ruim zestig jaar op de Veldkampkerk stond werd vorige week bij de Regenboog neergezet, maar dat gaat 'm niet worden. © Aldert Mak

Kerkelijk kunstwerk Harderwijk alsnog naar de sloop

Het plan om de ijzeren wereldbol met het kruis bij kerkelijk centrum de Regenboog te plaatsen is mislukt. De bol, die afkomstig is van de voormalige Veldkampkerk in Harderwijk, gaat definitief naar de schroothoop.

Met die woorden op de website van de Protestantse Gemeente Harderwijk wordt het einde aangekondigd van het bijzondere ornament, dat jarenlang stond op het puntdak van de Veldkampkerk. Na ruim zestig jaar werd het gebouw aan de Veldkamp begin 2019 gesloopt. De ijzeren bol werd aanvankelijk nog bewaard.

 1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

  Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

  De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
 2. OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksafspraak met 14-jarig meisje door fout
  PREMIUM
  VIDEO

  OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksaf­spraak met 14-jarig meisje door fout

  Het Openbaar Ministerie heeft geblunderd in de rechtszaak tegen Jasper L. uit Harderwijk. Het Openbaar Ministerie gebruikte in de tenlastlegging een oud wetsartikel, waardoor de 61-jarige Harderwijker kon worden vrijgesproken van een seksafspraak met een minderjarig meisje. Programmamaker Alberto Stegeman reageert onthutst op de fout. ,,Ik was wel geschokt daarover.’’

Veluwe