Volledig scherm
PREMIUM
Mediterrane sferen in het Kerstevent Wandeltheater Harderwijk © archief Kerstevent Wandeltheater.

Kerstevent Wandeltheater Harderwijk verkoopt al 1.400 kaarten, maar heeft de vergunning nog niet rond

Hoewel er al meer dan 1.400 kaarten zijn verkocht voor het Kerstevent Wandeltheater Harderwijk op 13 en 14 december, is het nog niet zeker of het groots opgezette evenement wel kan doorgaan. Organisator Gerrit van Wijngaarden schetst de stand van zaken. 

Meer dan de helft van de toegangskaarten is al verkocht, maar nu blijkt dat het onzeker is of Kerstevent Wandeltheater Harderwijk wel kan doorgaan, wat is er aan de hand?

,,We hebben te maken met verschillende tegenslagen. De belangrijkste hobbel is de vergunning. We moeten van de gemeente Harderwijk een bouwboek maken voor het podium op de Vischmarkt, dat twee verdiepingen telt. In voorgaande jaren speelden we de voorstelling in Ede en Barneveld, maar daar werd door de gemeente niet gevraagd om een bouwboek.’’

  1. Boetes dreigen voor oma en moeder uit Harderwijk na waarschuwing voor ‘pedofiel’
    PREMIUM

    Boetes dreigen voor oma en moeder uit Harderwijk na waarschu­wing voor ‘pedofiel’

    Wat weegt zwaarder: zorg om veiligheid van kleinkinderen of de plicht als hulpverlener tegenover derden te zwijgen over je cliënten? Voor Reina van Loo (61) uit Harderwijk is het duidelijk het eerste. Of de politierechter er in haar geval ook zo over denkt, is zeer de vraag. Het Openbaar Ministerie wil in ieder geval dat ze (alsnog) een boete van 400 euro krijgt voor het schenden van haar beroepsgeheim.

Veluwe