Volledig scherm
Honderden mensen genoten vanavond van een wandeling door het kerstverhaal, in de binnenstad van Harderwijk. © Bram van de Biezen

Kindeke Jezus ligt in de regen in de historische binnenstad van Harderwijk

Ondanks de regen liepen vanavond honderden mensen door de historische binnenstad van Harderwijk om een glimp op te vangen van het Kerstevent Wandeltheater.

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december is door de hele binnenstad het spektakel te zien, met herders, schapen, ezels, kamelen, maar ook een engelenkoor en zelfs de hemel met gouden kelken en vijftig zangers. Het kerstverhaal staat centraal, met Jozef en Maria en het pasgeboren kindeke Jezus op de binnenplaats van het voormalige Militair Hospitaal naast restaurant Basiliek. 

Bijbelvoorstellingen

Door heel de binnenstad staan podia opgesteld, met uiteenlopende bijbelvoorstellingen. Drie kruisen naast de Grote Kerk, een engel met een toorts naast het stadhuis.

De wandelaars gaan in groepen langs verschillende podia. De 2,5 uur durende wandeltocht start bij de Visafslag, waar een herberg is ingericht met Romeinse soldaten. Vooraf waren 1.800 kaarten verkocht en er zijn nog ongeveer 600 kaarten beschikbaar.

Veluwe