Volledig scherm
Op de ramen hangen al de posters voor de outletwinkel die volgende week open gaat. © Teake Dijkstra

Kleding-outlet in Donkerstraat Harderwijk

In de Donkerstraat in Harderwijk opent winkelketen Freewear volgende week een outletshop. De zaak heeft winkels in onder andere Nijkerk en Zeewolde. 

De outlet heeft een plekje gevonden in het al enkele jaren leegstaande pand op de hoek van de Donkerstraat en de Academiestraat. Het pand is te koop en te huur en dat blijft ook zo. Als een andere belangstellende zich aandient vertrekt Freewear weer. 

Esmeralda Koetsier en Gea Vedder van de winkelketen, met oorsprong en hoofdvestiging in Spakenburg, zijn het pand nu aan het inrichten. Klanten die de deur open doen krijgen vriendelijk te horen dat de zaak nu nog gesloten is. De bedoeling is uiterlijk volgende week vrijdag de deuren te openen. 

Behalve in Nijkerk, Zeewolde en Spakenburg zijn er ook winkels in Lunteren, De Bilt, Soest en Huizen en er is een webshop. ,,Daar hebben de nieuwe collecties van merkkleding als Only, Vero Moda, Cars, Petrol en kinderkleding van Quap'', zegt Koetsier. ,,In de outlet verkopen we de collectie van het vorig seizoen.'' In Amersfoort was eerder een pop-upstore. 

Veluwe