De Vuurtoren in het Waterfront in Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vuurtoren in het Waterfront in Harderwijk. © Bram van de Biezen

Krijgt Harderwijk straks een kolos van 70 meter hoog? Stad zoekt het hogerop met woningbouw

Harderwijk gaat de hoogte in. De gemeente heeft meerdere plekken aangewezen waar in de toekomst woontorens van meer dan 54 meter hoog gebouwd mogen worden, waaronder Nieuw Weiburg, de Zandlaan en de Ceintuurbaan. ,,We ontkomen er bijna niet aan om de hoogte in te gaan.’’

9 reacties

 • F. Post

  1 maand geleden
  Prima als je in een duiventil 15 hoog wilt wonen. Mijn vader zei : vogels horen in de lucht , vissen in het water en de mens op de grond. Nou daar sluit ik me graag bij aan en economische gebondenheid is nog niet zo gek.
 • Dirk hoekert

  1 maand geleden
  Wijs gebieden aan waar je een stukje grond kan pachten om er bv een tiny house of chalet op te kunnen zetten. Neemt weinig ruimte in en energiezuinig. Voor velen voldoende en een goedkope woonoplossing, kan je nog wat leuks doen met je centen ipv een hypotheek van 5 ton ophoesten en 600 pm aan energie...
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @Ronald van der Valk,uit onderzoek blijkt dat mensen een voorkeur hebben voor een huis met een tuin. Mensen willen niet opgehokt zitten in een veel te duur flatje.
 • wilma aalvanger

  1 maand geleden
  @ronaldvandervalk Gelukkig dat Harderwijk nog voor huizen met een tuin gaat! Dat zouden er nog veel meer moeten worden, gezien de klimaatverandering. Harderwijk moet ook eens een grens stellen. Vol is vol.
 • Ronald van der Valk

  1 maand geleden
  Harderwijk zou zich eens moeten realiseren dat je helemaal zo hoog niet hoeft als je niet iedereen in een huis met tuin laat wonen. Nog altijd bouwt Harderwijk, ook in de nieuwe visie, voor 80% huis-met-tuin. Hou daar eens mee op, spreid de appartementen meer over de stad, dan hoeven die grote hoge uitschieters niet plaats te vinden. In weerwil van wat in de nota staat: Harderwijk vergelijken met hoogbouw in Rotterdam en Amsterdam getuigt van grote idioterie en stedenbouwkundige onkunde!