Minister Kasja Ollongren krijgt een rondleiding op het Knarrenhof in Zwolle, een van de eersten in Nederland.
Volledig scherm
Minister Kasja Ollongren krijgt een rondleiding op het Knarrenhof in Zwolle, een van de eersten in Nederland. © Frans Paalman

Krijgt het Waterfront in Harderwijk een apart wijkje voor ouderen?

Er moet een Knarrenhof komen in Harderwijk. Dat is een wijkje waar alleen ouderen wonen, die elkaar helpen om zelfstandig te kunnen blijven wonen. De Stadswerven is de meest geschikte plek voor een Knarrenhof, vinden PvdA, Harderwijk Anders en CDA.

In Harderwijk hebben al meer dan tachtig mensen ingeschreven voor een plek in een Knarrenhof, schrijven de drie partijen in een persbericht. Daarnaast staan in de plannen voor De Stadswerven seniorenhofjes ingetekend. De raadsleden zien kansen het een met het ander te combineren. Daarom roepen zij tijdens de volgende raadsvergadering burgemeester en wethouders op werk te maken van een Knarrenhof in het Waterfront en hiervoor samenwerking te zoeken met de Stichting Knarrenhof.

CDA-Raadslid Gerdien Morren vindt een Knarrenhof passen bij Harderwijk. Ook omdat de gemeente ervoor kiest bijzondere woonvormen van toe te staan, zoals tiny houses en nieuwbouw via collectief particulier opdrachtgeverschap. In Zeewolde zijn al vergaande plannen voor de bouw van een Knarrenhof.

Veluwe