Lelystad Airport vanuit de lucht, inzet: burgemeester Harm-Jan van Schaik van de gemeente Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Lelystad Airport vanuit de lucht, inzet: burgemeester Harm-Jan van Schaik van de gemeente Harderwijk. © Shutterstock / Aerovista Luchtfo

Kritiek op Harderwijks ‘enthousiasme’ voor Lelystad Airport: ‘Stop met juichen en sla andere toon aan’

Harderwijk moet de opening van Lelystad Airport niet langer beschouwen als een kans: stop met juichen en laat vooral een kritisch geluid horen. Donderdag komen de lokale fracties van GroenLinks, D66 en de PvdA met een motie met die strekking. ,,Probeer juist laagvliegroutes over de Veluwe te voorkomen en trek hierin samen op met omliggende gemeenten.”

22 reacties

 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Ham Boelens, moeten alle reizigers door de Randstad naar het nieuwe Schiphol. Daar zitten we in de Randstad niet op te wachten. Ga maar lekker naar de Duitse en Belgische luchthavens. Gebruiken wij Schiphol wel.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @gerrit de Goeij, waarom zou ik naar de Veluwe komen.Ik woon nog geen 10 kilometer van Schiphol.
 • HAM Boelens

  1 maand geleden
  Wanneer beginnen ze bouwen in de zee aan een nieuw vliegveld, dan ben je van alles af. Dan kun je Nederland vol bouwen. Huizen en industrie.
 • Jan De Vries

  1 maand geleden
  Verbieden om ergens voor te zijn, dat is democratie waar Putin blij mee zou zijn.
 • roel Pan

  2 maanden geleden
  De burgemeester leeft blijkbaar nog in het tijdperk dat ons land honderdduizenden werklozen kende en het milieu/klimaat nog als linkse hobby betiteld werd. Bedrijven als Meta en Schiphol verkneukelen zich over zulke bestuurders.

Veluwe