Kunstenaar geeft Harderwijkse parkeergarage kleur

VideoPeter Riezebos schildert in de Houtwal-parkeergarage de achterkant van een informatiebord. Hij wil kunst tastbaar maken.

Het is benauwd warm in de Houtwal-parkeergarage, maar veel mensen dalen uit nieuwsgierigheid af naar het laagste punt. In de kelder is kunstschilder Peter Riezebos bezig met een 2 bij 3 meter groot schilderij. Op het zeil ligt een verzameling verftubes en kwasten. Riezebos wisselt zwarte penseelstreken af met witte verf en neemt af en toe pauze om een laag te laten drogen. Hij geeft dan uitleg waarom hij wat doet, en beantwoordt vragen van het publiek.

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Veluwe