De uit Iran gevluchte Amir (37) en Niek van der Hoest (77) uit Ermelo gaan regelmatig samen wandelen om te praten over wat er allemaal is gebeurd en wat ze nog kunnen doen.
Volledig scherm
PREMIUM
De uit Iran gevluchte Amir (37) en Niek van der Hoest (77) uit Ermelo gaan regelmatig samen wandelen om te praten over wat er allemaal is gebeurd en wat ze nog kunnen doen. © Bram van de Biezen

Laatste strohalm voor gevluchte Amir uit Iran: ‘Als ze hem naar het vliegtuig slepen, ga ik er voor liggen’

Sorry. Wachten. Geduld. Het zijn woorden die Amir uit Iran al te vaak heeft gehoord. Ook een bemoedigend ‘het komt goed’ heeft zijn betekenis verloren. ,,Het komt niet goed”, sombert de ondergedoken bekeerling, die volgens de IND terug moet naar zijn geboorteland. Niek van der Hoest uit Ermelo laat dat niet gebeuren. ,,Als ze hem naar het vliegtuig slepen, ga ik er voor liggen.”

2 reacties

  • HAM Boelens

    1 maand geleden
    Niet gelovig, islam of christelijk, wat maakt het uit? Is ook een mens. Voor mij geen verschil. Gemarteld is gemarteld en daarom gevlucht toch?
  • Klaas Van Dijk

    1 maand geleden
    Zou de IND niet iemand van hun organisatie met een christelijke levensovertuiging er heen kunnen sturen om te bekijken hoe veilig het daar is voor christenen? Met een koffertje met bijbels bij zich , moet toch kunnen vindt ik,

Veluwe