Volledig scherm
© Margriet van Sleen

LaLaLand Festival is terug

HARDERWIJK - Op de Stille Wei in Harderwijk wordt op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei de tweede editie gehouden van cultuurfestival LaLaLand. Bezoekers worden getrakteerd op muziek, voorstellingen en kunst.

Het tweedaagse evenement beleefde vorig jaar een succesvol debuut. Met enkele duizenden bezoekers kreeg de organisatie meer dan waar zij op hoopte en bovendien waren de reacties overwegend positief. Het tweedaagse evenement werd daarnaast genomineerd voor de Gouden Kabouter Awards in de categorie 'low budget'. LaLaLand viel weliswaar niet in de prijzen - het meer bekende Magneet Festival won de Gouden Kabouter - maar het feit dat het Harderwijker evenement überhaupt was genomineerd, was toch iets om trots op te zijn. Uiteindelijk mocht de organisatie van LaLaLand toch nog een prijs in ontvangst nemen: tijdens de verkiezing van de Harderwijker van het jaar, afgelopen februari, reikte de jury een speciale aanmoedigingsprijs uit aan het cultuurfestival. LaLaLand heeft, kortom, een vliegende start gemaakt. Een tweede editie kon dan ook niet uitblijven.

De vraag is natuurlijk: gaat de organisatie zichzelf overtreffen? "Ons streven is om te groeien als festival", vertellen Gerwin Tromp en Bob van Geelen, beide onderdeel van de veelkoppige organisatie. "En daarmee doelen we niet alleen de bezoekersaantallen. We hopen dit jaar een nog bredere doelgroep te bereiken. Vorig jaar waren we al op de goede weg. We zagen niet alleen jongeren op het festivalterrein, maar ook ouders met hun kleine kinderen. En dat is goed, want we willen dat LaLaLand een evenement is voor jong en oud."

De programmering van de komende editie van LaLaLand is dan ook gemaakt met meerdere doelgroepen in het achterhoofd. "Er wordt bijvoorbeeld een speciale kinder-area ingericht", weet Van Geelen. "Centrum voor kunsten 't Klooster gaat zich daar over ontfermen. Wat er allemaal precies is te doen in dit gebied, houden we nog even geheim. Maar het moge duidelijk zijn dat de activiteiten op kinderen zijn gericht."

Ook de wat oudere festivalbezoekers komen aan hun trekken, meent Van Geelen. "In het 'Theater' vindt bijvoorbeeld een optreden plaats van Gruppo Sportivo. Waarschijnlijk zegt deze naam jongeren helemaal niets, maar in de jaren zeventig van de vorige eeuw was deze band erg populair."

"Dan is daar het containerdorp, wat we hebben omgedoopt tot 'Fort Fiesta'. Hier vinden bezoekers het interactieve element van LaLaLand. In de verschillende containers is van alles te zien en vooral te doen. Wat dat alles precies is, is een verrassing. Daar komen de bezoekers wel achter op de dag van het festival."

Op het hoofdpodium maken, net als vorig jaar, DJ's de dienst uit. Tijdens de eerste festivaldag nemen zij het publiek mee terug naar de jaren negentig. "En op zaterdag wordt er voornamelijk techno en electro gedraaid. Bezoekers van de vorige editie herinneren het podium nog wel van vorig jaar."

LaLaLand duurt op vrijdag tot 23.30 uur en op zaterdag gaat het feestgedruis zelfs nog een half uurtje langer door. Bezoekers die er dan nog geen genoeg van hebben, kunnen naar een van drie LaLaLand-afterparty's die in café's Nicky's Inn, Sir Jack en Tommy's worden gehouden.

LaLaLand festival wordt gehouden op 24 en 25 mei. Optredens zijn er van onder andere: Baskerville, Sick Boy, Gruppo Sportivo, Cyberpunkers, Hippe Gasten, Diesel Disko, Project Bongo en Soul Sister Dance Revolution.

Volledig scherm
Lalaland © Margriet van Sleen
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Veluwe