Landstede laat studenten Veiligheid leren in een virtuele wereld

videoNiet met het hoofd in de boeken, niet wat oefenen op locatie, maar met een bril op de virtuele wereld in. En nog een keer. En nog een keer. Die kans krijgen de studenten van de Veiligheidsacademie Noordwest-Veluwe in Harderwijk. 

De bewaker van nu is niet meer een man die tegen de muur geleund wacht op wat komen gaat en iemand die op de vingers wordt getikt maakt tegenwoordig zelf wel uit of hij luistert. De huidige tijd vraag goed opgeleide toekomstbestendige vakmensen in veiligheidsberoepen, wil René Clausen maar zeggen. Hij is coördinator op de Veiligheidsacademie, onderdeel van Landstede. De hele veiligheidssector is volgens hem sterk aan het veranderen door onder andere de verharding van de samenleving, razendsnelle ontwikkeling van technologische innovaties en complexe maatschappelijke veiligheidheidsvraagstukken. 

  1. Inspectie: personeel vleesverwerkers rond Harderwijk werkt onveilig, te lang en krijgt te weinig betaald

    Inspectie: personeel vleesver­wer­kers rond Harderwijk werkt onveilig, te lang en krijgt te weinig betaald

    Uit een controle van de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bij vijf vleesverwerkers op de Veluwe blijkt dat deze bedrijven overtredingen maken op het gebied van veilig en eerlijk werken. Vier van de vijf bedrijven zijn de afgelopen jaren al beboet door de Inspectie. Volgens woordvoerder Paul Q van der Burg gaat het om bedrijven in en rond Harderwijk. Hij mag de namen niet prijsgeven.

Veluwe