Landstede laat studenten Veiligheid leren in een virtuele wereld

videoNiet met het hoofd in de boeken, niet wat oefenen op locatie, maar met een bril op de virtuele wereld in. En nog een keer. En nog een keer. Die kans krijgen de studenten van de Veiligheidsacademie Noordwest-Veluwe in Harderwijk. 

De bewaker van nu is niet meer een man die tegen de muur geleund wacht op wat komen gaat en iemand die op de vingers wordt getikt maakt tegenwoordig zelf wel uit of hij luistert. De huidige tijd vraag goed opgeleide toekomstbestendige vakmensen in veiligheidsberoepen, wil René Clausen maar zeggen. Hij is coördinator op de Veiligheidsacademie, onderdeel van Landstede. De hele veiligheidssector is volgens hem sterk aan het veranderen door onder andere de verharding van de samenleving, razendsnelle ontwikkeling van technologische innovaties en complexe maatschappelijke veiligheidheidsvraagstukken. 

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Veluwe