Op deze in het voorjaar gemaakte foto is duidelijk te zien om welk stuk grond het gaat. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de begraafplaats gevorderd en is de agrarische grond nodig om het af te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze in het voorjaar gemaakte foto is duidelijk te zien om welk stuk grond het gaat. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de begraafplaats gevorderd en is de agrarische grond nodig om het af te maken. © Ruben Schipper Fotografie

Lap ‘boerengrond’ zit begraafplaats Harderwijk in de weg: gemeente vraagt voor onteigening een koninklijk besluit

De uitbreiding van begraafplaats Elzenhof in Harderwijk is al ver gevorderd, maar nog altijd ligt er een lap landbouwgrond midden in het nieuwe gedeelte. De eigenaar wil het niet verkopen aan de gemeente en nu vraagt Harderwijk een koninklijk besluit voor onteigening van de grond.

10 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Boeren hebben niets te verwachten van de overheid. Waarom zou dan dan andersom wel moeten zijn?
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  Gewoon rechtop de grond in. Staanplaatsen zijn tevens goedkoper en scheelt een heleboel ruimte. Moslims willen eeuwigdurende grafplaatsen. Een onmogelijke gunst. Hooguit 30 jaar. Kunnen staanplaatsen krijgen met het gezicht naar het oosten. Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan. Laat die boer een woning op zijn eigen grond bouwen. Ze moeten al genoeg inleveren. Wil de Overheid nog betrouwbaar en geloofwaardig blijven, dan is dit een mogelijkheid.
 • Mello Lorier

  2 maanden geleden
  Bestemmings plan wijzigen tbv een begraafplaats kan wel, maar voor en woning kan niet. Dubbele moraal van Harderwijk.
 • F. Post

  2 maanden geleden
  Kloppenburg: begraven , cremeren en andere mogelijkheden is een persoonlijke zaak dacht ik zo. En Nederland te vol ?, hoe zou dat nou komen misschien iets selectiever omgaan wie we toelaten.
 • F. Post

  2 maanden geleden
  Tekst moet zijn. Begraafplaats zit boer in de weg. Maar zoals gewoonlijk eerst doen en dan nadenken.
 1. Noodkreet na half jaar Oekraïense kinderen in Veluwse woonboerderij: wie heeft er een nieuwe plek?
  PREMIUM
  met video
  4

  Noodkreet na half jaar Oekraïense kinderen in Veluwse woonboerde­rij: wie heeft er een nieuwe plek?

  In de keuken van de boerderij in Hierden is het lekker warm en gezellig. Er wordt gelachen. Toch dringt de winterkou en het oorlogsgeweld in Oekraïne voelbaar door de muren. Teruggaan zit er voorlopig niet in voor de vluchtelingen die hier al sinds half april onderdak vinden. Maar hier blijven kan ook niet. ,,Laat er alsjeblieft iemand zijn die plek heeft.’’