Volledig scherm
Wijkagent Alex Braakenburg heeft onder meer het stationsgebied onder zijn hoede. © [FOTOBRON]foto Bram van de Biezen

Lastpak is nog geen treitervlogger

HARDERWIJK Wijkagent Alex Braakenburg is geenszins bang dat zich in Harderwijk de nieuwe 'treitervloggers' hebben aangediend.

Hij reageert op het voorval dat zich donderdagavond voordeed op het treinstation in Harderwijk. Drie mannen vielen vrouwen lastig en toen Braakenburg ter plaatse kwam, filmde één van de lastpakken zijn gezicht. "Ik denk dat hij hetzelfde doel wil bereiken als de treitervloggers in Zaandam, maar dat bereik heeft hij niet. Hij heeft geloof ik nul volgers."

De filmer kan juridisch niets verweten worden. "Op de open straat mag je alles filmen. En het maakt mij ook niet uit. Wat ik daar doe, is niet geheim. Wel heeft hij een bekeuring gekregen voor schreeuwen op straat."

Een tweede man is meegenomen naar het bureau. "Hij noemde mij kankerlijer en dat kan dus niet. Hij is aangehouden voor belediging." Bij de 'bekende overlastgever' werd tijdens fouilleren een Swarovski kristal gevonden. Braakenburg deed een oproep via Facebook om de herkomst ervan te achterhalen.

"Het verhaal achter het kristal hebben we wel duidelijk gekregen. Twee getuigen hebben zich gemeld met duidelijke informatie rondom de herkomst. Het onderzoek hiernaar is nog niet klaar. Maar mocht blijken dat het uit een misdrijf afkomstig is, kunnen we de verdachte direct oppakken voor een heterdaadje."

De aanleiding om poolshoogte te gaan nemen op het station was een melding dat vrouwen lastig gevallen zouden worden. Vanaf een bankje floten drie mannen naar het vrouwelijk geslacht en een passant getuigde dat hij heeft gezien dat ze ook in de billen knepen of er tegenaan sloegen. "Hard maken kunnen we dat niet. Geen van de vrouwen heeft zich gemeld. We hopen dat ze dat alsnog doen, zodat er bewijs is. Maar ik ken het drietal ook uit het horecagebied en ze staan bekend om hun ontzettend vervelende gedrag. Dit gedrag zou me van deze mannen dan ook niet verbazen. Qua leeftijd, midden 20 tot in de 30, zijn het mannen. Maar op basis van hun gedrag noem ik het jongens."

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

Veluwe