Steeds meer scholen en Kinderopvanglocaties vergroenen hun buitenruimte met bijvoorbeeld een voedselbosje. Dit is een klein bosje waar 30 verschillende soorten planten groeien en waar je van kunt eten.
Volledig scherm
Steeds meer scholen en Kinderopvanglocaties vergroenen hun buitenruimte met bijvoorbeeld een voedselbosje. Dit is een klein bosje waar 30 verschillende soorten planten groeien en waar je van kunt eten. © IVN Gelderland

Leerlingen van De Lelie in Harderwijk planten hun eigen Proeftuin

VSO De Lelie heeft sinds deze week een Voedselbosje, het eerste voedselbosje in Harderwijk. De leerlingen plantten zelf het bosje op hun plein. Wethouder Marcel Companjen opende samen met IVN Natuureducatie en de leerlingenraad het Voedselbosje en onthulde daarbij de naam: Proeftuin De Lelie.

  1. DOS doet goede zaken in Kamper derby, zeges voor SC Genemuiden én SV Urk en DVS stelt opnieuw teleur
    Liveblog

    DOS doet goede zaken in Kamper derby, zeges voor SC Genemuiden én SV Urk en DVS stelt opnieuw teleur

    SV Urk beleeft een uitstekende start van de tweede seizoenshelft. De ploeg van Gert-Jan won vorige week al van Sportlust’46 en was vanmiddag ook te sterk voor VVOG. SC Genemuiden heeft eveneens drie punten mogen bijschrijven, terwijl HHC Hardenberg op bezoek bij Quick Boys twee dure punten liet liggen en DVS’33 nóg langer moet wachten op een zege. Met de Kamper derby tussen Go-Ahead en DOS kreeg deze speeldag nog een lekker toetje.