Op veel plekken gaat het steeds beter, maar het komt nog altijd voor dat vuilniszakken naast de container worden gedumpt in Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Op veel plekken gaat het steeds beter, maar het komt nog altijd voor dat vuilniszakken naast de container worden gedumpt in Harderwijk. © Ruben Schipper Fotografie

Maakt Harderwijk zich op voor een stinkzomer? ‘Stop direct met variabele afvaltarieven’

Er dreigt een stinkzomer voor Harderwijk. Vuilniszakken worden nog altijd naast ondergrondse containers gedumpt, om zo kosten te besparen. Met de heetste maanden van het jaar in aantocht, baart dat critici zorgen. De lokale PvdA vindt dat er snel iets moet veranderen. ,,Stop direct met de variabele tarieven’’, zegt fractievoorzitter Wilco Bos. 

2 reacties

  • Patricia Paetzhold

    4 dagen geleden
    Een goede avond, moet even toegeven dat de bakken vaak vol zitten, dan moet je er toch ook wat mee, anders zie ik dat mensen bij de marsdiep hun vuilnis deponeren omdat je het daar gewoon in een content kunt deponeren, zonder pasje, pfdff, heb er nog wel meer over emte zeggen en ook ideeën maar dat moet rond de tafel besproken worden. Dus als het aan mij ligt, komen onze buurtgenoten er samen wel uit,
  • Paul van den Brakel

    6 dagen geleden
    Wellicht had de PVDA vanaf het begin tegen moeten stemmen, de consequenties moeten doorzien, vanaf het begin was het CDA en HA tegen, dus het probleem van de huidige coalitie komt deels door de andere partijen. Dit is eenvoudig willen scoren. Overigens.. als je oplet, je afval goed scheidt, en af en toe een ritje maakt naar de stort, dan heb je bijna geen restafval, PMD bakken bij de winkelcentra maken het nog eenvoudiger..

Veluwe