Manja Croiset werd behandeld in twee psychiatrische inrichtingen. Het kwam haar gezondheid niet ten goede. Pas op latere leeftijd kreeg ze de hulp die ze nodig heeft. Door het schrijven van boeken probeert ze te overleven. foto Ron Maat
Volledig scherm
Manja Croiset werd behandeld in twee psychiatrische inrichtingen. Het kwam haar gezondheid niet ten goede. Pas op latere leeftijd kreeg ze de hulp die ze nodig heeft. Door het schrijven van boeken probeert ze te overleven. foto Ron Maat

Manja Croiset schrijfster met verhaal

HOOGLAND - Mensen die de leeftijd van zestig jaar bereiken beginnen veelal langzaam af te bouwen naar hun pensioen. Maar niet Manja Croiset (66) uit Hoogland. In zes jaar tijd heeft ze tien boeken op haar naam staan. De elfde en twaalfde zijn in de maak.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Woonwethouder moet uitleg geven over afspraak die geen afspraak is in Harderwijk, ‘blij gemaakt met een dooie mus’
  PREMIUM

  Woonwethou­der moet uitleg geven over afspraak die geen afspraak is in Harderwijk, ‘blij gemaakt met een dooie mus’

  Het excuus van de Harderwijkse wethouder Jeroen de Jong over de vergeten afspraak rond het toewijzen van nieuwe appartementen in de Marnixstraat aan senioren is niet genoeg, vindt Gemeentebelang. „Als de fout niet wordt teruggedraaid is dit een minachting naar de omwonenden en de hele gemeenteraad.” Ook CDA en SGP vinden dat de gemeente door de bocht moet.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Veluwe