Volledig scherm
ANP Kippa

Marco Borsato steunt SOS Dolfijn

HARDERWIJK - Zanger Marco Borsato heeft zich opgeworpen als ambassadeur van SOS Dolfijn in Harderwijk. Via zijn website roept hij mensen op om de stichting te steunen.

Vorige maand maakte SOS Dolfijn bekend dat zij op zoek is naar een nieuw onderkomen. Nu vangt de stichting gestrande walvisachtigen nog op in haar centrum in het Dolfinarium, maar aan die samenwerking komt binnenkort een einde. Per 1 januari scheiden de wegen van SOS Dolfijn en het Dolfinarium.

Walvisachtigen
Zolang SOS Dolfijn nog geen nieuw onderkomen heeft, betekent dit dat walvisachtigen die aanspoelen op een strand in Noordwest-Europa nergens kunnen worden opgevangen. De stichting rukt namelijk ook met enige regelmaat uit naar Duitsland en België.

Onderwaterwereld
De stichting heeft dringend behoefte aan donateurs, wil haar voortbestaan niet in gevaar komen. Zij vindt Marco Borsato dus aan haar zijde. De bekende zanger blijkt een fervent duiker en zegt dol te zijn op de 'prachtige onderwaterwereld' met al zijn facetten. Borsato wil dat die behouden blijft en daarom vraagt hij bezoekers van zijn website om SOS Dolfijn te steunen.

Veluwe