Joop van der Veere was van 2010 tot 2018 voor de partij Gemeentebelang lid van de gemeenteraad van Harderwijk. Korte tijd vormde hij de eenmansfractie Van der Veere.
Volledig scherm
PREMIUM
Joop van der Veere was van 2010 tot 2018 voor de partij Gemeentebelang lid van de gemeenteraad van Harderwijk. Korte tijd vormde hij de eenmansfractie Van der Veere. © Ruben Schipper Fotografie

Markant raadslid Joop van der Veere uit Harderwijk overleden: hij stemde plots voor de koopzondag

Met zijn geheel eigen stijl en performance kon hij als raadslid van Gemeentebelang soms bars en dwars uit de hoek komen. Wars van de partijlijn stemde hij eind 2017 plotseling in met de invoering van de koopzondag in Harderwijk omdat hij vond dat de tijd er rijp voor was. Joop van der Veere overleed op 13 april op 72-jarige leeftijd.

 1. Dit Kamerlid is luis in de pels van het Dolfinarium: 
‘Minister moet veel strenger zijn voor deze recidivist’
  PREMIUM
  5

  Dit Kamerlid is luis in de pels van het Dolfinari­um: ‘Minister moet veel strenger zijn voor deze recidivist’

  Jarenlang was de Partij voor de Dieren (PvdD) een roepende in de woestijn. Haar aanhoudende kritiek op het Dolfinarium in Harderwijk werd nauwelijks serieus genomen in politiek Den Haag. Maar tijden zijn veranderd. Het zeezoogdierenpark ligt onder een vergrootglas en heeft van de minister te horen gekregen dat het roer radicaal om moet. ,,Het Dolfinarium heeft zijn beste tijd gehad’’, zegt PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg.
 2. Laatste strohalm voor gevluchte Amir uit Iran: ‘Als ze hem naar het vliegtuig slepen, ga ik er voor liggen’
  PREMIUM
  2

  Laatste strohalm voor gevluchte Amir uit Iran: ‘Als ze hem naar het vliegtuig slepen, ga ik er voor liggen’

  Sorry. Wachten. Geduld. Het zijn woorden die Amir uit Iran al te vaak heeft gehoord. Ook een bemoedigend ‘het komt goed’ heeft zijn betekenis verloren. ,,Het komt niet goed”, sombert de ondergedoken bekeerling, die volgens de IND terug moet naar zijn geboorteland. Niek van der Hoest uit Ermelo laat dat niet gebeuren. ,,Als ze hem naar het vliegtuig slepen, ga ik er voor liggen.”

Veluwe