Impressie De Hanzen zijaanzicht.
Volledig scherm
Impressie De Hanzen zijaanzicht. © Woningcorporatie Omnia Wonen

Meevaller in Harderwijk: bijna 50 nieuwe woningen beschikbaar voor sociale verhuur

Door de aankoop van De Hanzen, een gloednieuw wooncomplex aan Havenspoor in Harderwijk, heeft woningcorporatie Omnia Wonen onverwachts 47 extra woningen in bezit die al in november beschikbaar komen voor de sociale verhuur.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Man (30) knipt haren sekswerker af in Harderwijk en bedreigt haar: ‘Krijg elke week 500 van je’
  5

  Man (30) knipt haren sekswerker af in Harderwijk en bedreigt haar: ‘Krijg elke week 500 van je’

  Een 30-jarige man heeft een taakstraf van 240 uur gekregen omdat hij een 24-jarige vrouw uit Harderwijk dwong inkomsten uit de prostitutie aan hem af te staan. Dit deed hij door onder andere te dreigen haar omgeving van haar werk in de prostitutie op de hoogte te stellen. De rechtbank spreekt van mensenhandel. ,,Ik zie jou één keer in de week en anders sta ik bij je ouders voor de deur.’’

Veluwe