Minister Carola Schouten geeft aan dat het Dolfinarium in Harderwijk niet direct hoeft te sluiten wanneer het park de gemaakte afspraken in 2024 niet is nagekomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Carola Schouten geeft aan dat het Dolfinarium in Harderwijk niet direct hoeft te sluiten wanneer het park de gemaakte afspraken in 2024 niet is nagekomen. © ANP

Minister Schouten: Dolfinarium krijgt laatste kans als dierverblijven in 2024 niet zijn vernieuwd

Mocht in 2024 blijken dat het Dolfinarium in Harderwijk zijn verouderde dierenverblijven onvoldoende heeft vernieuwd, dan leidt dat niet direct tot sluiting. Het zeezoogdierenpark krijgt dan nog uiterlijk twee jaar de tijd om aan de gemaakte afspraken te voldoen. Dat zegt minister Carola Schouten als reactie op vragen van de Partij voor de Dieren (PvdD).

  1. Dierenwelzijnsorganisaties betwisten verhuizing van dieren van Dolfinarium Harderwijk naar China
    PREMIUM

    Dierenwel­zijns­or­ga­ni­sa­ties betwisten verhuizing van dieren van Dolfinari­um Harderwijk naar China

    De verhuizing van acht dolfijnen, twee walrussen en twee zeeleeuwen van het Dolfinarium in Harderwijk naar een attractiepark in China is nog onzeker. Er zijn deze maand twee rechtszaken van dierenwelzijnsorganisaties die deze willen blokkeren. Bovendien heeft China door coronaregels nog geen importvergunning voor de dieren afgegeven, zei Dolfinariumdirecteur Alex Tiebot dinsdag in de rechtbank in Amsterdam.