Moeder verongelukte Chiara (22) uit Harderwijk: ‘Nu krijg je je rust, maar niet de rust die ik voor je bedacht had’

videoIn Harderwijk is de 22-jarige Chiara van Zeijderveld begraven. Ze werd vorig weekend op de Duitse snelweg vlak over de grens aangereden. Familie en vrienden hielden na de uitvaart een stille tocht in het centrum van Harderwijk.

De aula van de Harderwijkse begraafplaats is deze dinsdagmiddag helemaal vol, tot achter bij de klapdeuren. Dit is de dag dat familie, vrienden, veel jonge mensen, heel veel jonge mensen, afscheid nemen van hun Chiara. Ze kwam ruim een week geleden, op zaterdag, om het leven op een snelweg in Duitsland. 

Lida Koppies is de moeder van Chiara. Ze is een van de sprekers op de uitvaart. ,,Chiara, je was zo welkom in ons leven. In groep 1 kon je al tellen tot 79. Je kon al lezen als de beste. Maar die bek van je werd steeds groter.” Ze lacht even, in de aula klinken geluiden van herkenning.

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Veluwe