Moeder verongelukte Chiara (22) uit Harderwijk: ‘Nu krijg je je rust, maar niet de rust die ik voor je bedacht had’

videoIn Harderwijk is de 22-jarige Chiara van Zeijderveld begraven. Ze werd vorig weekend op de Duitse snelweg vlak over de grens aangereden. Familie en vrienden hielden na de uitvaart een stille tocht in het centrum van Harderwijk.

De aula van de Harderwijkse begraafplaats is deze dinsdagmiddag helemaal vol, tot achter bij de klapdeuren. Dit is de dag dat familie, vrienden, veel jonge mensen, heel veel jonge mensen, afscheid nemen van hun Chiara. Ze kwam ruim een week geleden, op zaterdag, om het leven op een snelweg in Duitsland. 

Lida Koppies is de moeder van Chiara. Ze is een van de sprekers op de uitvaart. ,,Chiara, je was zo welkom in ons leven. In groep 1 kon je al tellen tot 79. Je kon al lezen als de beste. Maar die bek van je werd steeds groter.” Ze lacht even, in de aula klinken geluiden van herkenning.

  1. Rondvaartbedrijf Rederij Randmeer strijdt voor beste plekjes in de Veluwse havens
    PREMIUM

    Rondvaart­be­drijf Rederij Randmeer strijdt voor beste plekjes in de Veluwse havens

    Rondvaartboten lijken door de gemeenten Harderwijk en Elburg te worden gezien als een last. Vanwege hun enorme omvang nemen ze immers veel ruimte in beslag. De schepen zijn weliswaar welkom, maar dan wel op een plek waar ze niet in teveel in de weg liggen. ,,Zonde’’, vindt Bert Dokter, mede-eigenaar van Rederij Randmeer, die rondvaarten houdt vanuit Harderwijk en Elburg. ,,Toeristen vinden het namelijk nog altijd geweldig om een stukje te varen op de Randmeren.’’

Veluwe