De parkvilla van 28 meter hoog komt op de groene punt in het midden van de foto, achter de zandbulten en tegenover de woningen met rode en zwarte daken. De omloop van Molen De Hoop ligt op 9 meter hoogte, de totale hoogte is 35 meter.
Volledig scherm
PREMIUM
De parkvilla van 28 meter hoog komt op de groene punt in het midden van de foto, achter de zandbulten en tegenover de woningen met rode en zwarte daken. De omloop van Molen De Hoop ligt op 9 meter hoogte, de totale hoogte is 35 meter. © Bram van de Biezen

Molen De Hoop neemt genoegen met wat minder wind door parkvilla Harderwijk, met dank aan vrijgevige ontwikkelaar

Door de nieuw te bouwen parkvilla en andere hoge woonblokken in het Waterfront gaan de wieken van molen De Hoop in Harderwijk iets minder vaak draaien. Daar is een bijzondere compensatie voor gevonden zonder de woningbouw te belemmeren.

  1. Dankzij Buurtgezinnen kunnen Benjamins ouders in Ermelo één keer per week even op adem komen
    PREMIUM

    Dankzij Buurtgezin­nen kunnen Benjamins ouders in Ermelo één keer per week even op adem komen

    Het is niet altijd vanzelfsprekend dat een gezin op rolletjes loopt. Wanneer het thuis niet meer lukt om voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden en de problemen zich opstapelen, kunnen ouders terecht bij Buurtgezinnen. In Ermelo hebben via die organisatie achttien kinderen een plekje gekregen bij een gastgezin in de afgelopen twee jaar. En er is vraag naar meer steungezinnen.