Volledig scherm
De motorrijder kwam ten val en raakte gewond. © Politie Harderwijk

Motorrijder knalt achterop auto op A28 tussen Harderwijk en Nunspeet

Een motorrijder en een automobilist zijn vanmorgen gewond geraakt bij een ongeluk op de A28. Tussen Harderwijk en Nunspeet knalde de motor achterop de auto.

De motorrijder reed achter de auto op de snelweg. Door nog onbekende oorzaak botste hij er achterop en kwam ten val.

De motorrijder werd met letsel naar het ziekenhuis gebracht, net als de bestuurder van de auto. Over de ernst van het letsel is niets bekend.

Als gevolg van het ongeval waren beide rijstroken tijdelijk afgesloten. Dit leverde al snel een lange file op. Rijkswaterstaat kwam met meerdere voertuigen ter plaatse om het verkeer langs het politieonderzoek te leiden.

Volledig scherm
De auto raakte ook flink beschadigd. © Politie Harderwijk
 1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

  Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

  De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
 2. OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksafspraak met 14-jarig meisje door fout
  PREMIUM
  VIDEO

  OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksaf­spraak met 14-jarig meisje door fout

  Het Openbaar Ministerie heeft geblunderd in de rechtszaak tegen Jasper L. uit Harderwijk. Het Openbaar Ministerie gebruikte in de tenlastlegging een oud wetsartikel, waardoor de 61-jarige Harderwijker kon worden vrijgesproken van een seksafspraak met een minderjarig meisje. Programmamaker Alberto Stegeman reageert onthutst op de fout. ,,Ik was wel geschokt daarover.’’

Veluwe