Volledig scherm

Muzikaal naar een ton voor KiKa in Dolfinarium

HARDERWIJK - Met muziek in het Dolfinarium hopen diverse koren en musici veel geld bij elkaar te spelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Tijdens het Nieuwjaarsconcert op zaterdag 14 januari is het streven de 100.000 euro te halen. Het afgelopen jaar gaven de koren Inspire2liveChoir en Choir4Hope samen met diverse andere koren en musici diverse concerten voor dit doel.

Tevens beklommen zij in september met een fietsteam de Mont Ventoux, een bekende berg uit de Tour de France.

In totaal staat het bedrag nu op ruim 70.000 euro. Tijdens het concert in het Dolfinarium zal de totale opbrengst worden overhandigd door een dolfijn.

Inspire2liveChoir en Choir4Hope (320) leden onder leiding van Peter Overduin hebben opnieuw hun medewerking toegezegd. Verder zijn het Harderwijks Mannenkoor en Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor (200) leden (o.l.v. Jimco Zijlstra), het Inspire4Hope-Orchestra (o.l.v. Adriaan Bruinink), Arjan en Edith Post (trompet), Nynke de Jong en Annelies Schep (sopraan), Jan Vayne (aan de vleugel) en André de Jager (orgel), alsmede Jaap Klootwijk (slagwerk) van de partij.

De slotact van de avond is een dolfijnenshow. Kaarten kosten 15 euro (kinderen tot en met 12 jaar, 5 euro). Het eerste Nieuwjaarsconcert, begin dit jaar, was ruim een maand van tevoren al uitverkocht.

Kaartverkoop en inlichtingen: karinoverduin@hotmail.com of telefonisch via 06-40090921. Het concert begint om 19.30 uur.

Veluwe