Volledig scherm
PREMIUM
De dassenpassage leidt tot juridisch getouwtrek. De provincie wil dat de maximum snelheid - volgens de voorschriften - wordt teruggebracht naar 30 kilometer per uur, maar volgens de gemeente Harderwijk wordt al voldaan aan de ontheffing. © Ruben Schipper

Nieuw hoofdstuk in soap rond dassenoversteek Harderwijk/Ermelo

De discussie over een veilige oversteek voor dassen dreigt te verzanden in juridisch getouwtrek tussen de gemeente Harderwijk en de provincie Gelderland. Beide overheden staan binnenkort tegenover elkaar bij de rechter. Wat is er aan de hand?

Harderwijk blijft zich verzetten tegen de door de provincie opgelegde verplichting om de Zeeweg - in het buitengebied van buurgemeente Ermelo - ter hoogte van de dassenoversteek te versmallen van 5 naar 3,5 meter. De gemeente had daar tot uiterlijk 1 september gelegenheid voor gekregen.

 1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

  Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

  De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
 2. OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksafspraak met 14-jarig meisje door fout
  PREMIUM
  VIDEO

  OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksaf­spraak met 14-jarig meisje door fout

  Het Openbaar Ministerie heeft geblunderd in de rechtszaak tegen Jasper L. uit Harderwijk. Het Openbaar Ministerie gebruikte in de tenlastlegging een oud wetsartikel, waardoor de 61-jarige Harderwijker kon worden vrijgesproken van een seksafspraak met een minderjarig meisje. Programmamaker Alberto Stegeman reageert onthutst op de fout. ,,Ik was wel geschokt daarover.’’

Veluwe