Volledig scherm
PREMIUM
De buitenstalling is ‘aan de kleine kant’, stelt de gemeente. Scooters worden op het voetpad gezet. De gemeente gaat op zoek naar uitbreiding. © Ruben Schipper

Nieuw NS-station Harderwijk kan fietsen en brommers nu al niet aan

Ondanks de nieuwe overdekte fietsenstalling bij het NS-station in Harderwijk is er nog steeds behoefte aan meer plekken om rijwielen te parkeren. De gemeente zoekt vooral naar extra capaciteit voor scooters en brommers. 

Sinds de opening van het nieuwe station in 2016, met de bewaakte fietsenstalling voor 1600 rijwielen aan de noordzijde en nog eens bijna 700 fietsklemmen aan de zuidzijde, wordt streng toezicht gehouden op verkeerd gestalde fietsen. Maar er is geen houden meer aan, de beschikbare ruimte is eenvoudigweg te klein, erkent de gemeente.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe