Volledig scherm
PREMIUM
De buitenstalling is ‘aan de kleine kant’, stelt de gemeente. Scooters worden op het voetpad gezet. De gemeente gaat op zoek naar uitbreiding. © Ruben Schipper

Nieuw NS-station Harderwijk kan fietsen en brommers nu al niet aan

Ondanks de nieuwe overdekte fietsenstalling bij het NS-station in Harderwijk is er nog steeds behoefte aan meer plekken om rijwielen te parkeren. De gemeente zoekt vooral naar extra capaciteit voor scooters en brommers. 

Sinds de opening van het nieuwe station in 2016, met de bewaakte fietsenstalling voor 1600 rijwielen aan de noordzijde en nog eens bijna 700 fietsklemmen aan de zuidzijde, wordt streng toezicht gehouden op verkeerd gestalde fietsen. Maar er is geen houden meer aan, de beschikbare ruimte is eenvoudigweg te klein, erkent de gemeente.

  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.

Veluwe