Volledig scherm
Zo moet het nieuwe woonzorggebouw van Omnia en Zorggroep Noordwest-Veluwe aan de Boerhaavelaan (rechts) er uit gaan zien. © Looman Architecten

Nieuw woonzorgcomplex in Harderwijk op plek Slaaphof

Aan de Boerhaavelaan in Harderwijk is een begin gemaakt met de sloop van het al lange tijd leegstaande pand van Slaaphof. Op deze plek komt een nieuw woonzorggebouw voor ogeveer vijftig ouderen. 

De nieuwe voorziening is een gezamenlijk project van verhuurder Omnia Wonen en Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het pand krijgt een ronde gevel op de hoek van de Boerhaavelaan en de Graaf Ottolaan en aan de achterkant een gemeenschappelijke binnentuin.

De appartementen zijn een kleine 50 tot bijna 57 vierkante meter groot, verdeeld over vier bouwlagen. Ook zijn enkele algemene ruimtes ingetekend. Het pand wordt evenhoog als het al bestaande woongebouw aan de Boerhaavelaan. 

Buurtfunctie

Het nieuwe complex moet ook een belangrijke buurtfunctie vervullen voor ouderen in de wijk, aldus Anita van der Haar-Ros van de Zorggroep in een persbericht. Ze is blij met de locatie, 'middenin de Harderwijkse samenleving en vlakbij voorzieningen, waaronder winkelcentrum Tweelingstad'. 

Volgens Ton Hoogendoorn van Omnia Wonen kunnen de eerste bewoners in de zomer van 2019 hun intrek nemen in het nieuwe pand. 

Volledig scherm
De sloop van het pand van voorheen Slaaphof is begonnen. Rechts de Boerhaavelaan. © Teake Dijkstra

Veluwe