Deze twee blokjes met in totaal acht woningen aan de Holzstraat worden volgend jaar gesloopt om plaats te maken voor 22 appartementen.
Volledig scherm
Deze twee blokjes met in totaal acht woningen aan de Holzstraat worden volgend jaar gesloopt om plaats te maken voor 22 appartementen. © Teake Dijkstra

Nieuwe kans voor starters in Harderwijk

Voor starters  in Harderwijk komen er over ruim een jaar 22 woningen bij. In de Zeebuurt worden twee rijtjes met in totaal acht woningen gesloopt om plaats te maken voor een appartementengebouw in drie lagen. 

De nieuwe sociale huurappartementen aan de Holzstraat zijn tussen zestig en zeventig vierkante meter groot en krijgen een inpandige berging. Samen met de gemeente wordt gezorgd voor 27 parkeerplaatsen in het groen aan de achterkant en voor herinrichting van het pleintje aan de Hendric Stevinstraat. 

Aanpak Zeebuurt

De vernieuwing op deze plek maakt deel uit van een uitgebreide aanpak van de woningen in de Zeebuurt door woningcorporatie Uwoon die al enige tijd gaande is. Uwoon en de gemeente hebben hierover nauw overleg met de bewoners via de projectgroep Zeebuurt. 

De gemeente is bereid mee te werken aan de voorgenomen bouw van het appartementencomplex. Het draagt bij aan de opknapbeurt van de woonwijk die eind jaren veertig van de vorige eeuw werd gebouwd. 

Grote behoefte

Bovendien is er in Harderwijk een grote behoefte aan sociale huurwoningen voor starters, senioren en kleine huishoudens. Uwoon wil de woningen energieneutraal (nul op de meter) bouwen. 

Planontwikkelaar Frank de Bruin van de woningcorporatie verwacht dat de sloop tegen de zomer van 2021 kan beginnen. De woningen worden nu nog tijdelijk verhuurd. 

Veluwe