Volledig scherm
Paco van de Velde (links) en Mark de Lange willen met Wij Harderwijk-Hierden meedoen aan de raadsverkiezingen in Harderwijk. © Wij Harderwijk-Hierden

Nieuwe lokale partij in politiek Harderwijk

Voor de raadsverkiezingen op 21 maart 2018 dient zich een nieuwe lokale partij aan: Wij Harderwijk-Hierden.

Volgens lijsttrekker Mark de Lange en partijvoorzitter Paco van de Velde wordt te weinig geluisterd naar Harderwijkers en Hierdenaren, stellen zij in een persbericht.  'De gemeenteraad in Harderwijk wordt al jaren overheerst door de grote landelijke partijen en dat willen wij veranderen.' Met meerdere kleine partijen menen zij 'beter de wensen en ideeën van inwoners' te kunnen verwoorden dan dat er maar één of twee lokale partijen in de raad zitten. 

In het persbericht zegt lijsttrekker De Lange  dat de afgelopen vier jaar 'voldoende materiaal en kennis is verzameld om een serieuze gooi naar de raadsbankjes in het stadhuis te doen'.

Geen water bij de wijn

Wij Harderwijk-Hierden vindt het vooral belangrijk 'dat er weer naar de Harderwijkers wordt geluisterd. Dat punten uit een partijprogramma overboord worden gegooid omdat een samenwerking met een andere partij dan makkelijker zal gaan, gebeurt niet. De democratie moet weer terug in de raad', vermeldt het persbericht.

Wij Harderwijk-Hierden zegt geïnspireerd te zijn 'door ideeën die aan de rechterkant van het midden bestaan'.

De partij is nu op zoek naar Harderwijkers en Hierdenaren, 'mensen die de afgelopen jaren teleurgesteld zijn geraakt in het Harderwijkse gemeentebestuur (....) en die het anders willen doen'.

  1. Ex verongelukte Chiara (22) uit Ermelo aanvaardt boete na snelwegdrama in Duitsland
    PREMIUM
    VIDEO

    Ex verongeluk­te Chiara (22) uit Ermelo aanvaardt boete na snelwegdra­ma in Duitsland

    Boubkar A. uit Nunspeet heeft ingestemd met een schikking van het Duitse Openbaar Ministerie voor het betalen van een boete van 4800 euro voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol en drugs in de nacht van 13 op 14 april. De Nunspeter was die nacht betrokken bij het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim, waarbij de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo om het leven kwam.

Veluwe