De boerenprotesten bij de woning van minister Van der Wal begonnen relatief rustig, met een gesprek tussen beide partijen. Later werden de protesten grimmiger.
Volledig scherm
De boerenprotesten bij de woning van minister Van der Wal begonnen relatief rustig, met een gesprek tussen beide partijen. Later werden de protesten grimmiger. © ANP

Noodverordening rond woning stikstofminister in Hierden van tafel, maar andere maatregelen blijven

De noodverordening rond de woning van stikstofminister Christianne van der Wal in Hierden wordt niet verlengd. Het Openbaar Ministerie, de politie en burgemeester Harm-Jan van Schaik van de gemeente Harderwijk ‘zien daar op dit moment geen aanleiding voor’. De andere veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig wel van kracht.

10 reacties

 • HAM Boelens

  2 maanden geleden
  En dan zei ze ook nog mijn kinderen zitten te trillen in huis. Amehoela, de boeren liggen al jaren wakker te trillen. Wat een ophef weer. En wie betaalt dat?
 • J.D. Kranenburg

  2 maanden geleden
  Het stikstofprobleem wordt enorm overdreven. Ten koste van ONZE boeren, ONZE voedselproductie en ONZE exportparels moeten een paar zielige heideplantjes worden beschermd. Maar ja, dat krijg je als alfa's een bèta probleem proberen op te lossen ...
 • Peter van Dijk

  2 maanden geleden
  J.D.Kranenburg Eerst was het Rutte die stond te liegen en nu Mevrouw van de Wal kunnen zij niet beter aan het werk gaan? Er is genoeg te doen en niet alleen maar stikstof
 • H Kromdijk

  2 maanden geleden
  Jos zoet was het maar waar .Enkeltje Pluto zou een goede woonplaats zijn voor dat gespuis.Hebben ze ook geen last van stiktoch.
 • J.D. Kranenburg

  2 maanden geleden
  Als buurtbewoner was ik ooggetuige van de boerenprotesten in Hierden. Ik maak ernstig bezwaar tegen de suggestie dat de boeren het huis van familie Van der Wal belaagd zouden hebben. Dat is niet gebeurd. Jesse Klaver bezigde tijdens het debat in de Teeede Kamer ook soortgelijke krachttermen. De boeren bleven echter op de weg en kwamen niet verder dan het hek.