Boten kunnen verstrikt raken in waterplanten. Op sommige plekken is er zelfs met een waterfiets of surfbord geen doorkomen aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Boten kunnen verstrikt raken in waterplanten. Op sommige plekken is er zelfs met een waterfiets of surfbord geen doorkomen aan. © Gastvrije Randmeren

Nooit meer vast in de waterplanten dankzij deze nieuwe app

Tot stilstand komen in de waterplanten, of taaie stengels in de schroef. Veel watersporters op de Randmeren en het Wolderwijd hebben er last van. De nieuwe webapp Waterplanten.nu geeft de waterrecreant een duidelijk beeld van waar tussen de Houtribdijk en het Ketelmeer zonder overlast gevaren kan worden. Ria Braam, directeur Gastvrije Randmeren, geeft uitleg.

2 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Maaien zorgt niet voor een oplossing als de maaiers 40cm van de bodem af moeten blijven. Maaien doet zaaien.
 • Marco Wassink

  2 maanden geleden
  Dat was ruim 30 jaar geleden al het geval rond strand/haven Nulde. Had een 4.10 mtr. zeilbootje met buitenboordmotortje en die regelmatig omhoog moeten halen. Blijkbaar is, wat ik begreep het de laatste jaren nóg erger geworden. begreep ook dat ze dit "maaien" maar blijkbaar onbegonnen werk.
 1. Einde aan negentig jaar familiebedrijf in de vestingstad Elburg: ‘Alles hier ademt historie’
  PREMIUM
  Met video
  3

  Einde aan negentig jaar familiebe­drijf in de vesting­stad Elburg: ‘Alles hier ademt historie’

  Nuchter. Met dat woord zijn Willy en Bert Groot Karsijn misschien wel het beste te omschrijven. Deze zaterdag sloten de deuren van hun groente- en fruitwinkel in de vesting van Elburg voor het laatst. Nee, de tranen zullen niet vloeien. Zo zijn ze niet, zeggen ze. Of toch? ,,Ik was laatst aan het zoeken tussen oude paperassen op zolder met mijn zoon en toen hield ik het niet droog.”

Veluwe