Volledig scherm
Een 84-jarige man werd bruut overvallen in zijn huis in Harderwijk. © AS Media

Nul tips na brute overval op Harderwijker (84)

HARDERWIJK - Ondanks herhaalde oproepen van de politie zijn er nog altijd geen tips binnengekomen naar aanleiding van de overval op een oudere Harderwijker (84). De overval vond plaats in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober. Politiewoordvoerster Nicôle van Voorst meldt:,,Er zijn geen tips binnengekomen over deze overval. We zijn nog druk bezig met het onderzoek, waaronder het sporenonderzoek.''

Of de man nog altijd in het ziekenhuis ligt, kan Van Voorst niet bevestigen 'in verband met de privacy'.

Overvallen
De oudere man werd die nacht in zijn huis overvallen door twee mannen en is meerdere keren geslagen. Hij is later die nacht naar het ziekenhuis gebracht. De inbrekers kwamen het huis binnen door een ruit in te slaan. De man werd daarvan wakker. Hij heeft niet goed op de tijd kunnen letten; de inbraak moet ergens tussen 03 en 04 uur hebben plaatsgevonden. De politie heeft een dag later bekend gemaakt dat bij de inbraak een geel geldkistje is meegenomen. De hoop is dat iemand dit (wellicht lege) kistje ergens heeft gevonden. Kort na de overval ging het gerucht rond dat de mannen via een deur in de geluidswal bij de A28 zijn gevlucht. De deur zou vaker worden gebruikt door criminelen. De politie wil daar echter niets over zeggen. Ook over het gebruik van een vluchtauto is niets bekend of niets bekend gemaakt.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

Veluwe