Volledig scherm
Het gebruikt van wiet. (Foto ter illustratie) © ANP

OM: telefoons verraden dat drugsdealer (26) uit Harderwijk veel grotere rol had

Een 26-jarige man uit Harderwijk heeft mogelijk veel meer en veel langer in drugs gedeald dan eerder gedacht. Dat zei de officier van justitie vrijdag in de rechtbank in Zutphen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 26-jarige O.B. er van dat hij tussen juli en augustus dit jaar coke, wiet en hasj handelde. In twee woningen in Harderwijk werd een voorraad drugs gevonden. In een garage aan de Johan de Wittlaan lag 1,3 kilo hasj. In de daar geparkeerd staande auto werd nog eens 4 kilo hennep aangetroffen. Op bezit en handel van deze hoeveelheden staan al snel celstraffen van enkele maanden. 

Twee broers

Maar recent is de broer van B. aangehouden. Uit informatie uit telefoons uit dat onderzoek blijkt dat de beide broers al veel langer in drugs handelden. De broer komt eind december voor het eerst voor de rechter in een regiezitting. De officier wil dat beide broers tegelijk in februari dit jaar moeten voorkomen. Omdat het onderzoek naar B. nog niet is afgerond, vroeg hij om aanhouding van de zaak.

Weer voor rechter

Advocaat Jan Willem Bosman vond dat de zaak tegen B. vrijdag wel afgehandeld kon worden. Het dossier is wel compleet, zei hij. Getuigenverklaringen die volgens de officier nog bij het dossier gevoegd worden, zijn dat al. Mocht de zaak toch worden aangehouden, dan moet B. op vrije voeten gesteld worden, aldus de raadsman. In beide verzoeken ging de rechtbank niet mee. B. moet in februari opnieuw voor de rechter verschijnen. Hij blijft tot die tijd vastzitten.

  1. Beveiligster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderenzorg, met dank aan oma
    PREMIUM

    Beveilig­ster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderen­zorg, met dank aan oma

    Van het in toom houden van opdringerige hooligans in de Amsterdam Arena, naar het bijstaan van dementerende senioren. Het is nogal een carrière-switch die Claudia Hoksberg (33) uit Harderwijk onlangs nam. Ze is een van de 174 gastheren en -dames die Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft kunnen inlijven dankzij extra overheidsgeld. Hun taken zijn tweeledig: het werk van verplegend personeel verlichten en het leven van de bewoners veraangenamen.

Veluwe