Volledig scherm
Wethouder Van Noort nomineerde de museum-directeur, en kon de onderscheiding zaterdag ook persoonlijk opspelden. © Gemeente Harderwijk

Onderscheiding voor directeur Stadsmuseum Harderwijk

Corien van der Meulen, directeur van het Stadsmuseum Harderwijk, heeft zaterdag een landelijke onderscheiding beeldende kunst, een gouden K, ontvangen. 

Wethouder Gert Jan van Noort reikte de onderscheiding uit. Hij heeft Van der Meulen genomineerd omdat zij ‘haar unieke visie op het toegankelijk maken van beeldende kunst voor een zo breed mogelijk publiek, op een bijna vanzelfsprekende manier in de praktijk weet te brengen’. 

Aandacht

Van der Meulen is vijf jaar directeur van het Stadsmuseum. Dat heeft ze net als het Marius van Dokkum-museum ‘landelijk museaal op de kaart gezet’, meent het gemeentebestuur. ‘Corien heeft van het Stadsmuseum, met zijn wisselende tentoonstellingen en gratis toegankelijke exposities op de begane grond, en het Marius van Dokkummuseum, plekken gemaakt waarin ruimte en aandacht is voor veel verschillende vormen van beeldende kunst voor een verschillend publiek’, stelt Van Noort in een verklaring.

De Gouden K wordt jaarlijks door de Stichting Kunstweek toegekend aan maximaal tien mensen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars.

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Veluwe